Реплика на едно лицемерие: Парламентарен нотариат? А как гласувахте за Пеевски?

След отчета-критика на президента на Републиката, лидерът на БСП Корнелия Нинова заявява следното (едно към едно от сайта на БНТ):

Корнелия Нинова – председател на БСП: ГЕРБ години наред, Бойко Борисов лично превърна парламента в това, което каза г-н Радев – нотариат, който му заверява подписа.

Г-жо Нинова, председателят на НС Цвета Караянчева вече Ви обясни, че мнозинството избира изпълнителната власт и я подкрепя спрямо предизборните си програми. Така функционира демокрацията, не тоталитарната държава при Живков, на когото поднесохте цветя преди 2 години.

В тази връзка – да Ви попитам, г-жо Нинова, кой заверяваше подписа на Орешарски, докато управлявахте с ДПС? Може би опозицията от ГЕРБ?

Или вие с партията на Доган решавахте какво да прави правителството?

Вие  спомнихте ли си как предизвикахте най-мащабните протести в историята на България? Помните ли паметните думи на Станишев:  „Или гласуваме Пеевски, или кабинетът пада“. Кой игра ролята на нотариат, или на гумен печат тогава, бихте ли ни припомнили?

Колко малко ви трябваше, за да забравите този неизтриваем резил от парламентарната Ви биография. И на Вас и на цялата ви парламентарна група?

Но тук въпросът е далеч по-широкообхватен. За корупциата говорите: И ние сме били корумпирани, но дайте да забравим. Сега сме нови хора. Да забравим за Пеевски също – сега сте нови хора. И за миналото на БКП да забравим, сега сте нови хора. Каквото било било, сега – пито-платено.

Вие искате да забравим, че сте приватизирали богата фирма като „Техноимпекс“чрез най-ненавиждания и критикуван начин от обществото – РМД с благословията на СДС, описан от вашата партия като корупционен, а сега сте лидер на БСП? И  сега се опитвате да бъдете флагман на борбата с корупцията? И то с помощта на Кирчо Добрев?!

Не, нито е платено, нито сте нови хора. Най-малкото, защото поднесохте цветя на паметника на вожда Тодор Живков, с което го реабилитирахте.

Вие искате всички да забравим и никой да не плати.

Просто няма да стане. И не бъдете толкова сигурна в лоялността на президента Радев. По всичко личи, че замисля и свой проект, и президентска република. Както казваше Ламбо: „Той, Радев, малко катил си пада“.

Gendo, http://vevesti.bg

 Снимка: Пресцентър на БСП, архив