Първи кръг от Републикански шампионат по приложно колоездене се проведе в Челопеч

„Да пазим децата на пътя“.

Под това мото премина първи кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене. Традиционно домакин на кръга е Община Челопеч.

В два поредни дни (9-ти и 10-ти май) се състезаваха отборите на Челопеч, Първомай, Силистра и Берковица. По технически причини отборите на Враца и Ботевград не можаха да се включат.

Организатор е Община Челопеч в партньорство със Съюза на българските автомобилисти, Пътна полиция и Български червен кръст.

Наградите на победителите връчи секретарят на Община Челопеч Нина Калоянова, която се обърна към присъстващите с думите: „Радвам се, че отново Община Челопеч има честта да бъде домакин на първи кръг от шампионата по приложно колоездене. Това състазание Ви дава много. Знанията, които придобивате чрез този спорт (приложното колоездене), бъдете сигурни, че ще са Ви изключително полезни в бъдеще“.

Първо бяха наградени отборите, постигнали най-добри резултати в кръга по първа долекарска помощ на БЧК. Представителят на Българският червен кръст поздрави всички участници за доброто представяне и обяви класирането. Първото място зае втори отбор на Първомай. Второто място с девет точки зае отборът на Челопеч – само един грешен отговор.Третото място бе за Силистра.

След оспорваната  надпревара победителите от всички кръгове при момичетата, момчетата и отборното класиране са както следва:

Индивидуално класиране – момичета:
1. Ива Костова – Силистра
2. Яна Иванова – Първомай (отбор 1)
3. Йоана Трендафилова – Берковица (отбор 1)

Мирела Кривиралчева от Челопеч зае 7-мо място, а Денислава Сарафова – 11.

Индивидуално класиране – момчета:
1. Георги Яврийски – Берковица (отбор 1)
2. Георги Атанасов – Силистра
3. Дани Костадинов – Първомай (отбор 1)

Момчетата от Челопеч заеха съответно: 9-то място за Пламен Чочев, 15-то за Георги Борисов, 16-то за Пламен Маринов, 17-то за Мирослав Стоянов и 18-то за Богомил Георгиев.

Отборно класиране:
1. Берковица – отбор 1
2. Първомай – отбор 1
3. Силистра

Отборът на Челопеч зае четвъртото място.

Специалната награда на Община Челопеч тази година грабна първи отбор на Първомай.

Участниците получиха специални награди и от Български червен кръст.

Подготви: Петя Чолакова

Снимки и видеа от състезанието можете да видите във фейсбук-страницата на Списание „Средногорски БАГРИ“, които можете да използвате само сред изрично упоменаване на автора и изданието.