Първа награда за Елаците-Мед от Спартакиадата на индустриалните работници

Синдикатът ФНСМ-КНСБ при Елаците-Мед АД спечели първа награда в Спартакиадата на индустриалните работници.

С 60 участници компанията стана комплексен първенец.

В периода между 10-14 септември 2022 г. в курортен комплекс „Св. Константин и Елена“ се проведе третото издание на Откритата спартакиада на индустриалните работници в България. Спартакиадата бе организирана съвместно от Федерацията на независимите синдикати на миньорите, Националната синдикална федерация „Метал – електро“, Националната федерация на труда „Химия и индустрия“, и Българска работническа федерация „Спорт и здраве“, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта на Република България. Събитието бе дългоочаквано след двугодишно прекъсване заради пандемията.

В програмата на спартакиадата бяха включени състезания в 10 вида спорт: мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, теглене на въже, дартс, петанк, плажна борба, спортна табла и щафета „Бързи заедно“.

От страна на членовете на синдикалната организация на ФНСМ-КНСБ при Елаците-Мед в спортните игри участваха 60 служители, които мериха сили с повече от 400 състезатели от 8 други компании. За втори път в крайното комплексно подреждане на първо място се класира отборът на Елаците-Мед. Припомняме, че синдикалистите в компанията завоюваха златното отличие и през 2019 г.

След голяма оспорвана надпревара, нашите колеги успяха да завоюват купата за първото място с общ брой точки – 80. Колегите им от „Мини Марица Изток“ и този път останаха втори със само четири точки по-малко, а трети се нареди отборът на „Асарел Медет“. Така челната тройка се запази същата от предишната спартакиада.

В отделните спортове синдикалистите от Елаците-Мед спечелиха 5 първи отборни места в дисциплините петанк (жени), плажен волейбол (жени), спортна табла (жени), теглене на въже (жени), шахмат (мъже) и 7 сребърни индивидуални и отборни места.

Купата за комплексен първенец на Елаците-Мед бе връчена от председателя на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ г-н Валентин Вълчев.

След официалната церемония инж. Мариан Маринов, председател на Дружествената синдикална организация на Елаците-Мед АД към ФНСМ – КНСБ сподели: „Много сме щастливи, че за втора година отборите на Елаците-Мед успяхме да завоюваме купата за комплексен победител, което е гордост за всички нас. Състезанията и този път бяха много оспорвани, но нашите състезатели показаха нужните спортни умения, за да се поздравим с престижното отличие. Поздравявам всички наши участници с добрата игра и най-вече дамите в екипа ни, на които се дължи и основната заслуга за отличното представяне.“