Проф. д-р инж. Илия Гърков бе избран за „Мистър Икономика“

На 25 ноември на тържествена гала-церемония в София Тех Парк бяха връчени българските бизнес Оскари. Най-голямата награда „Мистър Икономика 2021“ получи проф. д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент и изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ в България.

Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България беше отличен за приноса си в развитието и модернизирането на минната индустрия, за нововъведенията в двете дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград, за грижата и инвестициите в общностите, където компаниите развиват дейността си.

С вълнение г-н Гърков благодари за признанието и отправи своите приветствия към гостите на церемонията и зрителите на БНТ: Благодарен съм на хората, които ме номинираха и на управителния съвет на КРИБ за признанието. Най-много обаче искам да благодаря на целия екип на „Дънди Прешъс Металс“ в България и на хората, които всеки ден са на работа, показващи какво значи минно-добивната индустрия. В България има място за тежкия бизнес.

Желая Ви идната година да бъде още по-успешна за всички и нека направим избора на журито още по-труден. Успех!“.

Въпреки предизвикателствата, пред които бизнесът се изправи, заради пандемията от Ковид-19 и кризата, която засегна всеки отрасъл, включително и минната индустрия, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД продължиха с грижа към хората и общностите да осъществяват дейността си. Служителите запазиха работните си места и продължиха редовно да получават заплати. Бяха предприети навременни мерки за овладяване разпространението на вируса. Благодарение на отговорността на всички работещи в двете дружества и грижата за хората от страна на ръководството, компаниите се запазиха.

Ежегодният конкурс, организиран от списание „Икономика“ и подкрепян през последните 7 години от най-голямата работодателска организация в България – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), е най-престижния бизнес конкурс в страната, който отличава заслужилите компании и ръководители в българската икономика.

През тази година към конкурса бяха добавени четири нови категории. Заедно с двете големи отличия „Мистър Икономика“ и „Мисис Икономика“ бяха връчени награди в категориите „Дигитализация“, „Иновации“, „Пазарна експанзия“ и „Зелени политики“.