Проект за 300 хиляди лева ще изпълнява СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица

Втора добра новина за златичани. Този път от СУ „Св. Паисий Хилендарски – град Златица, което спечели пореден проект, този път на стойност 300 хиляди лева. За него съобщиха от училището чрез своята фейсбук-страница:

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Златица с пореден успешен проект. В навечерието на Новата 2021 г. за учениците и учителите в Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Златица пристигна добрата новина за спечелването на още един проект „Creative Tech Space“. Проектът се финансира по Национална програма на МОН „Изграждане на училищна STEM среда“, дейност I, големи проекти и е на стойност 300 000 лв.

Предвижда се изграждане на STEM център за технологии в креативните индустрии, включващ създаване на модерна образователна среда, обзавеждане и интериорен дизайн, подкрепящи ученето и творчеството. Учителите ще използват нови инструменти и методи на преподаване на учебния материал. Учениците ще творят, ще създават проекти, прилагайки знанията си по Информационни технологии, Природни науки, Технологии, Обществени науки и Изкуства.

За пълноценното използване на технологичния капацитет на центъра, училището ще си партнира с родителската общност, водещи специалисти в съответните области и бизнес партньори.Очаква се позитивна промяна в мисленето и действията на всички участници в проекта. Основната цел е мотивирани, успешни, креативни, професионално реализирали се млади хора“.

Желаем успех на ръководството на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ при изпълнението на проекта. Това е втората добра новина от началото на 2021-ва година за златичани. В Златица започна да се усеща вятърът на промяната и измъкване от блатото, в което бе натиквана близо 8 години.