Проведе се първата тренировка по тенис на маса за деца в Челопеч

13 деца се включиха в първата тренировка от новосформираната школа за деца по тенис на маса в Челопеч. 10 момчета и 3 момичета на възраст от 5 до 14 години се запознаха със своя треньор Павлин Михов и стиснаха здраво хилките, за да научат майсторски да ги ползват и да постигат високи постижения в избраното спортно поприще.

За първата си тренировка в Спортен комплекс „Хармония“ – Челопеч разказва треньора Павлин Михов:

Първата тренировка беше повече опознавателна. Въведох децата в правилата на тениса на маса, движенията и тънкостите. Първите ми впечатления са, че общината разполага със страхотна база , което кара децата именно да предпочетат Челопеч. Надявам се, че с времето броя на желаещите ще се увеличи и ще можем да направим един силен и мотивиран отбор, който с много труд и постоянство ще бъде печеливш на спортното поле. Според мен голяма роля за желанието на децата да спортуват е, защото тренировките са напълно безплатни. Много малко спортни клубове и общини могат да се похвалят с подобна практика.

Павлин Михов

Мога да се похваля, че съм работил с най-добрите треньори на България по тенис на маса, от които и до ден днешен черпя опит и знания. Те също ми дадоха обещание, че ще помогнат да развием школата в Челопеч. Хубава реклама ще бъде да дойдат в община Челопеч най-добрите тенисисти в България, за да покажат тънкостите на играта. Това според мен би мотивирало малките спортисти да са упорити при усвояване на знанията за тениса на маса, да развиват пълноценно своите умения и да постигнат множество победи на национални, а и на международни състезания.

Изключително съм доволен от успешният старт на новото спортно начинание в Челопеч. Използвам случаят още веднъж да благодаря за оказаното съдействие от общината и за вярата им, че спорта е ценен за развитието на децата.

Подготви: Петя Чолакова