Преизбраха Стоянка Балова за председател на БСП-Златица

Отчетно-изборната конференция на БСП-Златица преизбра Стоянка Балова за свой председател. След проведен таен вот за нея са гласували 31 делегати. Опонентката й Мария Нейкова получава подкрепата на 8 делегата.

Изборът на Балова вчера (04.03.2020 г.) стана в присъствието на официални партийни гости в лицето на Георги Свиленски – зам. председател на парламентарната група на „БСП за България“, народните представители от Софийска област Лало Кирилов и Иван Ченчев, Георги Пирински – член на НС на БСП и Александър Манолов – председател на Областния съвет на БСП за Софийска област.

Издигнати са и кандидатурите на Красимир Янков, Деница Златева, Кирил Добрев и Корнелия Нинова за председател на партията-столетница. Към момента няма достоверна информация кой от четиримата е събрал най-много номинации в своя полза от златишките социалисти.

Пред местни медии Стоянка Балова споделя, че за нея оказаното доверие е и огромна отговорност, като ще продължи да работи със същия ентусиазъм за развитието на БСП-Златица и не само.

Делегатите на БСП от Златица номинираха кмета Стоян Генов и Стоянка Балова за членове на НС, които ще бъдат гласувани на предстоящия конгрес на БСП, обявен за 9-ти май.