През април се навършват 90 години от рождението на Георги Златанов

На 2-ри април се навършват 90 години от рождението на художника Георги Златанов – космополитна личност, невероятен талант – Вселена! По повод кръглата годишнина, списание „Средногорски БАГРИ“ и Сдружение „За един по-добър живот“ стартират инициатива за обявяване на 2021-ва година за Годината на Георги Златанов, като предвиждаме провеждането на редица изложби и мероприятия, посветени на Георги Златанов и неговото необятно творчество.

На Спасовден в Златица

Също така със съмишленици в лицето на съпругата на Георги Златанов – Иванка, известният в Копривщица и Златица общественик Любо Стоичков и други дейни граждани, стартираме Проект за създаването на Галерия с постоянна изложба на картините на Георги Златанов. За целта ще се обърнем към всички местни предприятия, общини и институции, които да финансират създаването на такава Галерия, която имаме идея да бъде в сградата в двора на СУ „Паисий Хилендарски“ – град Златица. Всеки, който е готов да работи за нашата кауза може да се включи като се свърже със списанието и Сдружение „За един по-добър живот“.

Рисунка на Тодор Влайков

Вярваме, че каузата ни ще бъде подкрепена освен от Дънди Прешъс Металс – Челопеч и от „Елаците Мед“ АД и тяхната кампания „Българските добродетели“, така и от „Аурубис България“ АД, където е работил дълги години Георги Златанов. Не на последно място вярваме, че всички средногорски общини ще подкрепят тази Кауза, защото Георги Златанов е запечатал в платната си най-красивите природни гледки от Средногорието!

Георги Златанов

Очакваме Ви да се включите на e-mail: pettyach@gmail.com с ваши предложения или просто за подкрепа! Благодарим Ви!

Екипът на списание „Средногорски БАГРИ“