Предстои полагане на клетва от новоизбраните кметове и общински съветници в Средногорието

снимка: https://sofoblast.bg

Новоизбраните кметове и общински съветници следва да положат клетва пред представители на Областната управа при встъпването си в длъжност. Пред областният управител на Софийска област Илиан Тодоров пръв положи клетва новоизбраният кмет на община Драгоман Андрей Иванов.

В средногорските общини встъпването в длъжност и полагането на клетва стартира от утре (08.11.2019 г., петък) – Архангеловден. Новият стар кмет на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков ще положи клетва от 10.00 ч. в заседателната зала на общината и ще стартира своя пети мандат като кмет на Челопеч. Избраните челопешки общински съветници също ще положат клетва утре и ще преминат към избиране на председател на ОбС-Челопеч.

В Чавдар тържественото встъпване в длъжност от новоизбраният кмет Григор Ненов Даулов е насрочено за 12.00 ч. Със Заповед  № ОА-311/05.11.2019 г. областният управител Илиан Тодоров свиква заседание на новоизбрания Общински съвет – Чавдар, което ще се проведе в заседателната зала на Община Чавдар.

Г-жа Цветанка Йотина ще встъпи в длъжност кмет на Община Мирково за четвърти пореден мандат също на Архангеловден, но от 13.00 ч. Заедно с нея ще положат клетва и избраните общински съветници в Мирково и ще пристъпят към избор на председател на ОбС-Мирково на първото си заседание.

В Община Антон встъпването в длъжност на избраният за кмет г-н Андрей Симов е насрочено също за петък – 08.11.2019 г. от 16.00 ч. в салона на читалището, където тържествено ще положи клетва като кмет на Община Антон. В длъжност ще встъпят и новоизбраните общински съветници в Антон, които следва да проведат първото си заседание и да изберат председател на ОбС.

В Златица клетвополагането е насрочено за 14.11.2019 г. от 10.00 ч. Клетвен лист ще подпишат избрания за кмет на Община Златица инж. Стоян Генов и избраните за съветници кандидати от различните партии. Най-възрастният съветник по традиция ще открие първото заседание на ОбС-Златица, на което следва да бъде избран и председател на ОбС. Събитието ще се състои в малката зала на читалище „Христо Смирнески“.

Към момента няма потвърдена информация от общините Пирдоп и Копривщица за провеждане на тържествената церемония по встъпване в длъжност на новоизбраните кметове и общински съветници в двете общини. Секретарят на Община Пирдоп Николина Божкова потвърди само, че ще бъде през другата седмица, без да уточнява ден и час.