Предколедно инж. Стоян Генов и министър Аврамова подписаха споразумение за подмяна водопроводната мрежа в Златица

Официално от ОбА-Златица съобщиха, че на 22 декември 2020 г., в Министерството на регионалното развитие и благоустройството се е състояла среща между кмета на Община Златица инж. Стоян Генов и министър Петя Аврамова. На срещата е подписано споразумение за стартиране подмяната на водопроводната мрежа в Община Златица, която е близо 40 километра. С този акт стартира първи етап от проекта и финансирането е постъпила в сметките на общината.

Подмяната на остарялата водопроводна мрежа бе един от приоритетите в предизборната кампания на инж. Генов, а жителите на Златица от години питат кога ще бъде решен този проблем.

Златичани могат да си отдъхнат и да повярват, че по Коледа стават чудеса след като най-после стартира дългоочакваното подменяне на остарялата и ежедневно аварираща водопроводна мрежа, загубата на водни ресурси в общината и не на последно място – копаенето от страна на ВиК-Златица по улиците и дупките, които оставят след себе си. След подмяна на водопроводната мрежа в гр. Златица, общината ще пристъпи и към асфалтиране на уличната мрежа.