ПП „ГЕРБ“-Златица с искане за извънредна сесия във връзка с ИП за производство на дървени въглища в Църквище

Общинските съветници от ПП ГЕРБ в община Златица внесоха ИСКАНЕ до председателя на ОбС-Златица с копие до кмета инж. Стоян Геров във връзка с внесено уведомление за инвестиционно намерение на „ГД Лес“ ЕООД за производство на дървени въглища на територията на с. Църквище и във връзка с повдигнати от гражданите въпроси и изразени отрицателни становища.

Искането е входирано от Младен Медаров – председател на ПП „ГЕРБ“ в златишката община. Предложението е съветниците да заседават извънредно в понеделник – 06.07.2020 г. от 18.00 ч. в големия салон на НЧ „Христо Смирненски“. Мотивът за избор на дата е предвид „насрочената среща-разговор от кмета инж. Стоян Генов за 03.07.2020 г. в село Църквище по този казус“. От ПП „ГЕРБ“ настояват на извънредното заседание да бъдат поканени представители на фирмата-вносител „ГД Лес“ ЕООД, упоменати в уведомлението за ИП – Павел Матев, Добринка Балканджиева и управителя на фирмата Георги Дамянов.

Председателят на ОбС-Златица инж. Любомир Цветков потвърди в телефонен разговор, че е запознат с искането за извънредна сесия и работи по нейното организиране.