По иницатива на Мери асарелци събраха 3400 лева за трима сираци

По Коледа наистина стават чудеса и доказателство за това е благотворителната инициатива, която направи щастливи три сирачета от Панагюрище. По идея на нашата колежка Мария Петрова – Мери асарелци събраха 3400 лева, за да подпомогнат останалите без родители Ален Ходжич /15 г./, Цветан Ходжич /14 г./ и Ивет Дерменджиева/7 г./. 

Най-голямата сума от 1000 лева бе дадена от наш колега, предпочел да остане в анонимност. В кампанията се включиха още служители и работници от Управление „Рудник“, синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“, SX-EW, ВОС „Люляковица“, отдел „Ремонт Рудник и ЦРБ“, „Ремонт ЦПТ“, отдел „Комуникации“, отдел „ЕЕЕИ“, отдел „Качествен контрол“, отдел „Минно инженерство“, звено „Минно планиране“, звено „Геология“, звено „Маркшайдери“, звено „Административни дейности“ и звено „Складово стопанство“. Акцията подкрепиха и пенсионирани служители на компанията. Други са предоставили дрехи, храна, учебни пособия и хранителни продукти.

„Благодаря на всички колеги с големи сърца. Средствата ще бъдат използвани за да имат децата всичко необходимо, а част от тях ще вложим и в частни уроци, защото образованието на децата е най-важно“, коментира Мария Петрова – Мери.

Тя заяви, че ще информира дарителите за всеки вложен лев. От години тя е приела съдбата на трите деца като своя лична кауза и успява, заедно със свои съмишленици, да им осигури възможностите и самочувствието да учат и растат наравно със своите връстници и приятели.На снимките – част от дарените хранителни продукти, дрехи и учебни пособия— с/ъс Мария Петрова.

Информация: Томи Наплатанов, „Асарел-Медет“ АД