Посланикът на Канада Аник Гуле бе на посещение в Челопеч

На 28-ми юни Община Челопеч бе посетена от Нейно превъзходителство г-жа Аник Гуле – посланик на Канада за България с нейната делегация. Посланикът на Канада бе посрещнат от Кмета на Община Челопеч – инж. Алекси Кесяков, Председателя на Общински съвет – Челопеч, общински съветници и служители на общинска администрация, по стар български стил с питка, сол, мед и българска роза.

Посещението на делегацията бе по повод дейността, която развива канадското дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД на територията на Челопеч, като инж. Кесяков разказа на своите гости за нарастващия брой на населението на общината и новосъздадения Фонд за подпомагане на микро, малки и средни предприятия в Община Челопеч благодарение на отговорното отношение на компанията и добрите им взаимоотношения с общината. На срещата присъства и проф. д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на ДПМ.

И за да не забравя своето посещение в Челопеч, инж. Алекси Кесяков подари на г-жа Гуле и нейното аташе емблематични за общината кукери под формата на сувенир!