Поредни златни медали завоюваха златишките борци

В Пловдив за първа година се проведе международен турнир по класическа борба за деца, момчета и кадети за наградите на строителна компания „Пашов Билдинг Строй“. Домакин на турнира бе пловдивския спортен клуб „Атлетик“. В надпреварата се включиха 180 борци от 20 български клуба по борба и отборът на „Паок“ – гр. Солун, Гърция.

СК „Стоян Николов“ участва в пловдивския турнир с шест борци във възрастните групи „Деца“ и „Момчета“. При най-леката категория за деца до 32 кг. Лоренцо Димитров започна с победа с туш. В следващите двубои загуби и отпадна от надпреварата.

В категория 38 кг. се бори Станислав Ненов, демонстрирайки, че е най-силният състезател на този турнир. Станислав извоюва четири победи, надделявайки над много силни състезатели и заслужено бе награден със златен медал от президента на строителна компания „Пашов Билдинг Строй“.

В категория 47 кг. Георги Старошалиев започна с победа, но допусна загуба във втори кръг. Въпреки загубата, Старошалиев се мобилизира и след загубата постигна две победи, като успя да спечели бронзов медал в категорията.

В категория 66 кг. от СК „Стоян Николов“ – Златица се включиха двама добре подготвени състезатели, но с доста по-малко лично тегло от тази категория. И двамата започнаха с победи в първия кръг, но във втория кръг Александър Петков допусна загуба, след което отново победи, но и загуби срещата си за бронзовия медал и в крайното класиране зае пето място.

Вторият състезател от СК „Стоян Николов“ в категория 66 кг. Кристиян Петков започна с победа и победи всичките си съперници. Кристиян Петков успя да постигне 4 победи с туш. Той бе награден със златен медал от Даниел Александров – многократен носител на медали от европейски първенства. Любопитното в тази категория бе, че Кристиян Николов победи двама републикански шампиони на България за 2021 г. в едно състезание. Кристиян също е републикански шампион с тази разлика, че е с две категории по-лек.

На всички треньори и медалисти от турнира бяха връчени и материални награди, осигурени от главния спонсор на турнира – „Пашов Билдинг Строй“.

Източник: Иван Нешков – треньор на СК „Стоян Николов“ – Златица