Поредна вандалска проява в Златица

В Златица продължават да са налице вандалски прояви от страна на отделни граждани. Обект на такава стана и пейката, разположена в стрийт-фитнес зоната при т. нар. „Пътно“. Тази тенденция е изключително тревожна и следва гражданското общество да е много по-чувствително към подобни вандалски прояви – като не само ги ограничи, но и своевременно сигнализира съответните органи, когато стане свидетел на подобно посегателстство.

Стрийт-фитнес зоните са един от най-удачните варианти за спортуване на гражданите – на открито и безплатно, което прави този спорт един от най-важните – по отношение здравето на гражданите и за борба със затлъстяването. Създаването на подобни спортни съоръжения на открито за Община Златица е важен приоритет. Тяхното повреждане, обаче, вреди на всички жители и гости на общината.

Тези „фитнес-зали“ на открито са най-модерното, масово и свежо проявление на стремежа към изграждане на красиво и здраво тяло. Улесненият и безплатен 24-часов достъп дава възможност хората спортуват тогава, когато им е удобно, без да се съобразяват с работното време на залите. Към тях има и изградени зони за отдих и почивка между сериите от тренировки“ – монтирани са пейки!

„Нека планетата Земя бъде вашият фитнес, използвайте всичко наоколо за тренировка“, казва YouTube звездата и мускулна машина Майк Рашид в един от многобройните си мотивационни клипове, чиято цел е да катапултират средностатистическия затлъстял мързел от мекото кресло – директно под лоста за набиране„, а за това е нужно наблизо да има една фитнес-площадка на открито, кактиво те изграждат и в Община Златица, за да се подпомогнат гражданите в техните стремежи към здравословен и активен начин на живот. Разрушаването на съоръженията и пейките, изградени от общината за всички – е една недостойна постъпка.

Във връзка с вандалщината в Златица, са предприети съответните мерки и уведомени съответните институции.