Пореден палеж в центъра на Златица

Грабежи, палежи, кражби в центъра на Златица. Безхаберие и безотговорно отношение от страна на кмета и неговите подчинени!

За пореден път в центъра на гр. Златица бе извършен палеж. В резултат на горене на неустановени материали в шахта на ЧЕЗ, се запали ел. кабел към жилищен блок и търговски обекти. Повече от половин ден служители на ЧЕЗ отстраняваха аварията, а хората бяха без електричество. Единствено късметът е предотвратил запалването на жилищната сграда, тъй като огъня е тръгнал по кабела и е можело да стане най-лошото…

Палеж на същото място не е единичен случай. Въпреки сигналите до ОбА-Златица за отворени шахти в района, множеството кражби и други нарушения на обществения ред, мерки до този момент не са предприети. В този квартал няма нито улично осветление, нито видеонаблюдение, за да се установят извършителите. Жителите в централната градска част на Златица са принудени да живеят в тревожност и страх – за живота си, за здравето си, за имуществото си.

В момента екип на ЧЕЗ втори ден работи по отстраняването на аварията и премахването на остатъците от изгорелия кабел. „За малко да изгорим като факли“, споделят потърпевши жители и настояват кмета на Община Златица инж. Стоян Генов да предприеме адекватни мерки за осигуряване на безопасни условия на живот в центъра на град Златица. До момента представители на Община Златица не са се появили на място, за да се запознаят със случващото се на метри от общинската сграда.