Пирдопският клуб на инвалидите възобнови дейността си

В дъждовният априлски понеделник се възобнови дейността на пирдопският Клуба на инвалидите. Дружеството на хора с увреждания отново е действащо. Събитието бе празнично отбелязано с тържествена церемония и официални гости, сред които представители на Община Пирдоп, „Аурубис България“ АД – Пирдоп и граждани. Гости бяха още Пенсионерски клуб – Пирдоп и Дружеството на инвалидите от Златица.

Хората със специални потребности от Пирдоп изразиха своята радост, че вече и те имат място, където да се събират и да развиват дейност, да се чувстват част от пирдопското общество.

Кметът Ангел Геров поднесе поздрав и подарък от името на Община Пирдоп, като го подари два пъти – един път преди да влезе в клуба, и един път вътре – все един и същи подарък. Явно не бе точно инструктиран кога и как е подходящо да се извърши дарението и пообърка протокола. Той бе плътно придружен от председателката на ОбС-Пирдоп Мария Шентова и секретаря на общината Николина Божкова.

Лъчезарната председателка на Клуба Надка Неофитова изрази благодарността си към всички, които се включиха в благородното начинание и допринесоха то да се осъществи, като освен на гостите от общината, даде думата и на Станислав Готев, който, според думите ѝ, винаги се е отзовавал на нуждите на хората с увреждания и е подпомагал дейността на дружеството през годините.

Снимка: Община Пирдоп