Пирдопският депутат от БСП Лало Кирилов по Канал 3: „Постижението“ на Нинова е, че доведе партията до 10% одобрение

В поредното си гостуване в предаването „Патарински Live“ на Канал 3, червеният пирдопски депутат Лало Кирилов с насмешка се нахвърли на партийната си лидерка Корнелия Нинова, осмивайки публично резултатите от нейното председателстване в БСП. Участието му е във връзка с бурната предизборна кампания за нов лидер на социалистическата партия.

„Постижението“ на Нинова е, че доведе партията до 10% одобрение“, иронично каза Лало Кирилов, като направи паралел с постижението на Стефка Костадинова от 1987 г. в Рим, а именно- с ненадминатия и до момента феноменален висок скок на българската атлетка – 209 см. Според Лало Кирилов такова ненадминато е и „постижението“ на Корнелия Нинова, но с обратен знак, защото е довела БСП до едва 10% одобрение.

Красимир Янков на 2-ри юни в Пирдоп. Снимка: Община Пирдоп

Мнението на Лало Кирилов съвпада с това на друг червен депутат – Красимир Янков, който също коментира с усмивка постиженията на Корнелия Нинова, гостувайки в друго предаване на Канал 3 – „Офанзива“ с водещ Любо Огнянов. Видимо Лало Кирилов се е включил в отбора на Красимир Янков, който има намерения да се кандидатира за лидер на БСП на следващия пленум, както заяви сам в предаването с надслов: Червени маневри на „Позитано 20“. Предконгресни вълнения.

„Трябва да има ясно разбиране за проблемите, които има БСП и начина, по който могат да се преодолеят всички обстоятелства, които пречат на това БСП да бъде първа политическа сила, което значи промяна“, заяви Красимир Янков, виждайки себе си в ролята на председателя, който може да извърши тази промяна.

Червените депутати Лало Кирилов, Красимир Янков, Николай Иванов, Димитър Стоянов на 2-ри юни 2020 г. в Пирдоп. Снимка: Община Пирдоп

На същата позиция е и друг червен депутат – Димитър Стоянов, който пред БНР на 2-ри юни заяви: „БСП е изтискан лимон“, обяснявайки, че партията-столетница отдавна е изпаднала в криза – идеологическа, кадрова, организационна. „Ние сме се запътили към небитието“ каза още Димитър Стоянов.

Интерес буди един „факт неоспорим“, че на 2-ри юни в град Пирдоп по повод 144-та годишнина от гибелта на Христо Ботев присъстваха и тримата червени депутати, изказали се така остро срещу Корнелия Нинова – Лало Кирилов, Красимир Янков и Димитър Стоянов.  Дали е самоинициатива тяхното пребибаване на 2-ри юни в Пирдоп, или е по покана на червеният кмет Ангел Геров, обаче?

Битките в БСП стават все по-ожесточени, а лагерниците все по-видими. БСП-Пирдоп се очертава да е в отбора на Красимир Янков. А БСП-Златица към кой ли кандидат за председател гравитира? Предположенията засега са две – Корнелия Нинова или Кирил Добрев.