Гл. инспектор Петър Филипов е новият началник на РУ-Пирдоп

Със заповед на министър МВР от 24.02.2021 г. РУ-Пирдоп е с нов началник – главен инспектор Петър Филипов, който е с дългогодишен опит в системата и две международни мисии. Същият е работил 10 години в Главна дирекция „Национална полиция“, както и като разузнавач в столичното Осмо РУ. За назначението съобщиха от ОДМВР:

Гл. инспектор Петър Филипов оглави РУ-Пирдоп

Новият началник бе представен пред състава от директора на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов. „Изказвам благодарност към предишното ръководство на РУ-Пирдоп, в лицето на г-н Христо Присов, за постигнатите през последните 11 години резултати и създадена организация на работа. Искам от вас труд, честност и дисциплина, с действията си да бъдете еталон за полицията в Средногорието“, заяви в обръщението си към служителите ст. комисар Спасов.

Начело на районното управление застава професионалист с утвърден опит в системата на МВР и доказани оперативни умения“, посочи той. Гл. инспектор Филипов благодари за гласуваното доверие и подчерта, че всички негови и на ръководения от него състав усилия ще бъдат насочени към надграждане на постигнатото ниво на работа във всички направления на дейност“.

Гл. инспектор Петър Веселинов Филипов е на 44 години. Започва работа в системата на МВР през 2005 г. като разузнавач в Столичното Осмо РУ. Последователно заема различни длъжности в секторите „Престъпления против собствеността и МПС“, „Престъпления, свързани с незаконно пребиваване на чужденци в страната“ и „Наркотици“ в Главна дирекция „Национална полиция“. Награждаван е за професионални постижения.

Източник: ОДМВР-София област