Петима нарушители на пътя са задържани през почивните дни

РУ-Пирдоп: Около 7.30 часа в неделя, в района на 179 км на главен път 1-6, автопатрул спрял за проверка мотопед без регистрационна табела. От извършените справки е установено, че моторното превозно средство не е регистрирано съгласно закона, поради което е иззето по надлежния ред. Водачът от с. Чавдар е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.

РУ-Ботевград: Около 23.10 часа в събота, в района на 192 км на главен път 1-1, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Нисан Серена“. Водачът от с. Новачене е задържан в полицейския арест, след като при тестването му за употреба на наркотични и упойващи вещества, в пробата му било отчетено наличие на амфетамин и метамфетамин. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.

РУ-Костинброд: Около 21.50 часа в събота автопатрул спрял за проверка мотопед „Джилера“ без регистрационен номер. От извършените справки се установило, че мотопедът не е регистриран съгласно закона. Водачът от с. Петърч е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

РУ-Сливница: Около 14.47 часа в неделя, в Божурище, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „БМВ Х5“, управляван от жител на столицата. Водачът е задържан за срок до 24 часа, след като представил неистински официален документ –чуждестранно СУМПС. Образувано е бързо производство.

РУ-Елин Пелин: Около 21.20 часа снощи, на бул. „София“, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Рено Меган Сценик“, управляван от жител на с. Ъглен. При тестването на водача с технически средства и двете проби дали положителен резултат. Дрегерът отчел 2.45 промила алкохол, а драг чекът – наличие на амфетамин. Задържан е за срок до 24 часа. Срещу нарушителя са образувани бързи производства за извършени престъпления по чл. 343Б, ал.1 и по чл. 343Б, ал.3 от НК.