Пенсионери от Елаците-Мед получиха финансова помощ за Великден

Елаците-Мед, част от Група ГЕОТЕХМИН, поздрави по случай светлия християнски празник – Великден, своите пенсионери, като предприе поредна доброволна дарителска инициатива.

Над 550 бивши служители на компанията в региона на Средногорието получиха финансова подкрепа за празника. Този проект е продължение на социалната политика и усилията на дружеството, да подпомага своите бивши служители, особено сега в трудните за всички моменти, когато страната е в най-тежката и продължителна здравна криза, заради Covid-19.

Инициативата, станала вече традиция, стартира на 19 април и обхвана всички населени места, където живеят пенсионирани служители на Елаците-Мед. Така пенсионираните служителите получиха помощ в навечерието на един най-обичаните християнски празници.

Предвид ситуацията с Covid-19, доброволците от компанията се грижиха, при строго спазване на всички противоепидемични изисквания, средствата да стигнат до всеки един – „до врата“.

Бившите служители на дружеството за пореден път са приятно изненадани от своите бивши колеги, чиято загриженост среща неподправена благодарност.

От името на над 15 пенсионера от с. Челопеч, развълнувана, Велка Радева, председател на Клуба на пенсионерите в общината благодари: -„ Изказваме нашата благодарност към ръководството на предприятието, като им пожелаваме здраве и успехи в професионален и в личен план.  За да се получава всичко това, наистина трябва да обичаш хората и да имаш голямо сърце! От съществено значение за нас е и връзката и взаимодействието на ръководството на предприятието с общините в региона и програмите, които се реализират тук“ – споделя тя. 

Велка е работила 27 години в изследователска лаборатория и е водила технологични баланси в компанията – от създаването ѝ до пенсионирането си. С гордост казва, че елашките пенсионери са щастливи, защото те продължават да бъдат част от екипа на дружеството, дори след прекратяване на активния си трудов път, благодарение на грижите, които полага за тях ръководството на Елаците-Мед.

Мария Дешева от Пирдоп развълнувана разказва: „Искам да изкажа голяма благодарност за уважението към нас от ръководството на предприятието. Те имат безусловно и нашето уважение. В Елаците-Мед съм работила 30 години. Сега, когато вече съм пенсионерка, с радост мога да каже, че трудовият ми път е преминал в един добър и сплотен екип. Много съм благодарна за тази навременна подкрепа, която ще ни помогне да прекараме празниците със семействата си още по-добре.“

С този пореден жест, ръководството на компанията заявява своята политика на грижа към всички свои бивши служители, като им пожелава да бъдат здрави и да се радват на активен и пълноценен живот.