„Парашутист” посети сесия на ОбС-Златица???

На редовното заседание на ОбС-Златица, проведено на 20.02.2018 г. присъстваше и народния представител от БСП, избран за такъв от 26-ти МИР (Софийска област) Иван Ченчев. Недоумение буди факта, че същият не бе представен на присъстващите съветници, граждани и медии, за да може да обясни на какво Златица дължи оказаната чест и да чуе неговото мнение по внесеното искане за незабавна оставка на Магдалена Иванова – кмет на община Златица от БСП.

Представяне на депутата-гост не направи дори инж. Стоянка Балова в качеството си на председател на БСП в Община Златица и активен представител на младежкото БСП. Политически това е необясним пропуск, но граждани изразиха предположение, че демонстрираното неуважение се дължи на стартиралата преди време война между Иван Ченчев и младежкото БСП по време на парламентарните избори 2017 г.

Припомняме позицията, която тогава бе изразена от младежите-социалисти, източник БГНЕС:

Младежкото БСП изрази несъгласие с избрания водач на листата на БСП от Софийска област. То направи това с изявление до медиите. На пленума на столетницата станаха ясни водачите на листите и за Софийска област това е Иван Ченчев. Младежите социалисти обаче са изключително изненадани от решението на Изпълнителното бюро на БСП да предложи именно него.

„Не само не го познаваме, но от медиите научихме неговото име”, пишат те.

„Водачът не трябва да пристига с парашут, той израства измежду околните. И носи придадена стойност, не създава казуси, а привлича около себе си. Мислехме си, че с „парашутистите” трябваше да сме приключили, за да покажем новото си лице.

На територията на София област има 22 общини, с проблемите на колко от тях е запознат г-н Ченчев? Въпросът е риторичен, дори се опасяваме, че не знае броя им. Не мислим, че това заслужават нашите избиратели по места!

В заключение заявяваме категорично, че г-н Ченчев нито е разпознаваемо в национален план лице, нито в областта. Той не носи в София област подкрепа, а отнема, настояват социалистите”.

При създалата се напрегната ситуация, лично лидерът Корнелия Нинова призовава за среща между водача на листата на червените за София област и младежите на столетницата от областната организация. „Нека се срещнат на разговор с него, ще го харесат”, подчертава Нинова.

Активен представител на младите червени за София област е и Стоянка Балова.

Стоянка Балова – председател на БСП в община Златица

Явно томахавката между младежите от БСП Софийска област и избрания за народен представител Иван Ченчев не е заровена. Още повече, че г-ца Балова бе кандидат за народен представител в листата, оглавена от Ченчев, поставена на почетното 6-то място. Същата като лидер на МО в БСП за София област се включи и в надпреварата за председател на МО на национално равнище, като младежите от БСП-Кюстендил публично заявиха: „Стоянка Балова е сигурният фаворит за председател на МО на БСП“. Въпреки активната подкрепа от страна на БСП-Кюстендил, за председател на Младежкото обединение в БСП категорично бе избрана Вероника Делибалтова.

Разнобоят в БСП София област явно продължава. Демонстративното премълчаване на факта, че на заседанието на ОбС-Златица присъства депутатът от БСП Иван Ченчев потвърждава това. Очакваме Стоянка Балова да обясни своята позиция и дали не се сърди на Иван Ченчев, че бе „спуснат” за водач на листата в 26-ти МИР (София област) вместо нея?!

Неразпознаваемостта“ на Иван Ченчев в Златица бе показно демонстрирана.