КМЕТОВЕ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО С ОТЛИЧИЯ ОТ ОБЛАСТНАТА УПРАВА

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров връчи годишни награди на най-успешните общини в областта.

Отличия „Кмет на Софийска област 2017 г.“ получиха и кметове от Средногорието, съответно инж. Алекси Кесяков – кмет на Община Челопеч в две категории: „Образование“ и „Култура“ и г-жа Цветанка Йотина – кмет на Община Мирково в категорията „Спорт и младежки дейности“.

Единственият отличен в две категории е кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков.

Областният управител призова в словото си кметовете да не спират да обменят добри практики и опит помежду си, за да развиват по-успешно своите населени места и региони. Той изтъкна, че е важно Областната и общинските администрации да работят ползотворно в духа на конструктивен диалог и разбирателство.

Получените отличия от кметовете на Средногорието са показателни за насоката, в която се развиват общините Мирково и Челопеч, акцентирайки върху образованието, културата, младите хора и спорта – като най-важни и отговорни за бъдещето на населените им места. Защото бъдещето на всяко едно място са именно децата, които имат нужда от качествено образование, множество възможности за развитие на културата и опазване на културно-историческото им наследство, възможностите за спорт и младежки занимания. Само тогава те могат да намерят себе си и своята най-добра реализация именно тук – в Средногорието.

Информация: Областна администрация – Софийска област