Откриха бюст-паметник на Лъчезар Цоцорков на рождения ден на „Асарел-Медет“

Бюст-паметник на проф. д-р Лъчезар Цоцорков бе открит днес, когато се навършват 56 години от официалното пускане в експлоатация на МОК „Медет“. Бронзовата фигура е дело на големия български скулптор Вежди Рашидов и се намира пред официалния вход на „Асарел-Медет“ АД.

„Това е ден, в който си спомняме за труда и делата на хилядите хора, които са допринесли за развитието на „Асарел-Медет“ през изминалите 56 години. Неслучайно избрахме днешната дата за откриването на бюста на баща ми проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Така още веднъж отдаваме почит на този вдъхновяващ лидер, който над 30 години беше начело на „Асарел-Медет“, който преведе екипа през бурното море на прехода, постави основата на модернизирането на компанията и изграждането на фирмената култура, която ще ни води към устойчиво развитие години напред“. Това заяви пред присъстващите председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД Димитър Цоцорков, след което откри бюст-паметника заедно с изпълнителния директор на компанията инж. Делчо Николов.

„Знаете какво обичаше да казва г-н Цоцорков, че „Асарел“ е обречен на успех. Вярвам, че „Асарел“ ще продължи да бъде обречен на успех и занапред, заради хората, които работят в компанията. Благодаря на всички от нашия екип за добре свършената работа през тази извънредно трудна и предизвикателна година“, заяви след откриването инж. Делчо Николов.

Първите венци пред паметника бяха поставени от името на „Асарел-Медет“ АД, фондация „Лъчезар Цоцорков“ и синдикалните организации в дружеството. След това присъстващите ръководители, синдикалисти и близки оставиха цветя в знак на признателност към личността на незабравимия проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

Томи Наплатанов, „Асарел Медет“ АД