Оспорвана битка в БСП-Златица КОЙ да е кандидатът за кмет

На 5-ти септември се е състояла номинационната конференция на златишкото БСП, на която след бурни дебати и много спорове, Стоян Генов е спечелил най-много номинации за кандидат на БСП за кмет на Община Златица.

Тази пиперлива новина първи съобщиха от сайта: БотевградNEWS, като още в началото обясниха: „Настоящата кметица Магдалена Иванова загуби битката за кандидат-кметското място в БСП“…

В своята публикация, качена на емблематичната за златичани дата 6-ти септември, на която цяла България отбелязва Съединението, а в Златица върли наследниците на БКП кичат с цветя паметника на Вълко Червенков – ярък представител на терористична организация, наложила в България един тоталитарен и престъпен режим на управление, от БотевградNEWS съобщават, че в състезанието се е включил и Цветан Хаинов.

От БСП-Златица публично още не са обявили листата си за общински съветници, но е ясно, че тя ще бъде оглавена не от кандидата за кмет Стоян Генов, а от председателката на общинската червена структура Стоянка Балова. Ако изобщо кандидатурата на Генов бъде одобрена на национално ниво и не бъде сменена, както се е случвало не един или два пъти в историята на тази партия на местно ниво.

Златичани тръпнат в очакване да разберат кои от социалистите са успели да се преборят за включване в листата за общински съветници, като някои изразяват притеснения, други с присмех коментират, че току виж в нея бъде включен и един бивш кандидат за кметския стол, получил има-няма 25 гласа подкрепа, миризливо известен в Средногорието и популярен покрай различни афери в „културните“ среди. Редови членове на БСП от Златица се оплакват, че в листата им ще бъдат включени хора с лоша репутация, което ще доведе до отлив на гласоподаватели.

Източници на списанието, близки до БСП коментират, че в общинската кандидатска листа на златишката столетница са включени много парашутисти, присъствали в коя ли не друга листа през годините. Като такава споменават Ц. Варгелова, която бе общински съветник от ПП „ГЕРБ“, а сега ще бъде в листата на БСП. Явно ще има доста подобни случаи на привлечени от общинските облаги хора, които не се свенят да сменят партийните си принадлежности и симпатии, само и само да са на общинската маса и да се черпят с общински облаги.

Предстои да се разбере ще бъде ли Магдалена Иванова, на която прокуратурата повдигна редица обвинения и внесе обвинителен акт за извършени престъпления, включена в листата на БСП за общински съветници, или от централата ще я наложат на местната структура за кандидат кмет.  Нейни близки съратници пък съобщават, че тя ще се кандидатира на всяка цена за кмет на Община Златица, независимо дали ще е от БСП или от друга партия (инициативен комитет), за да продължи започнатото…

По информация на: http://botevgrad.news и собствени източници