ОИК-Пирдоп и ОИК-Златица още не са попълнили официалните регистри за Местни избори 2019

ОИК-Златица все още не е излязла с официална информация относно броя на регистрираните кандидати за кмет и общински съветници в Община Златица. Срокът за регистрация изтече на 24-ти септември 2019 г., като партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети следваше да подадат документи до  17.00 ч.  на вчерашния ден. Въпреки забавянето, местна медия излезе с информация относно кандидатите за кмет на Община Златица към 14.52 ч. Не става ясно откъде е взета тази информация след като ОИК-Златица не е публикувала такава. Съобщения с взетите на 24-ти септември 2019 г. решения не са залепени на определените за това места към часа на публикацията в местната медия.

 Според публикуваното от местната медия, мераклиите за кметския стол в Община Златица са 10, кандидатските листи за общински съветници са същия брой. Имената им ще публикуваме след официално подадена от ОИК-Златица информация, качени решения и протокол. Сайтът на ОИК-Златица, където същата би следвало да излезе е: https://oik2347.cik.bg Към момента там фигурира само името на Николай Додеков – кандидат за кмет на Община Златица на ВМРО. В секцията за общински съветници няма записи.

ОИК-Пирдоп също се забави с информацията и още не е попълнила официалните регистри с кандидатските листи. От ОИК-Пирдоп публикаваха приложение към Протокол 005/24.09.2019 г., в което са посочени кандидатските листи за общински съветници на регистриралите се за участие в Местни избори 2019 г. за Община Пирдоп и състезаващите се за кметския стол. В приложението са уточнени коя листа към кое решение се отнася.

За кмет на община Пирдоп са се явили пет кандидата: Антоанета Мечкарова – ПП „ГЕРБ“, Ангел Геров – МК „БСП за България“ (ВМРО); Станислав Готев – Единна народна партия , Васил Кафеджиев – Земеделски народен съюз, Цвятко Михайлов – СДС.

За кметство Душанци кандидатите са съответно: Валентин Петров – ПП „ГЕРБ“, Пламен Теодоров – ПП „СДС, Иван Балов – Земеделски народен съюз и Златка Кънева, издигната от инициативен комитет.

Листите за общински съветници за ОбС-Пирдоп са 7.

Информация: ОИК-Пирдоп и ОИК-Златица