ОДМВР София предприема действия заради безстопанствените коне на пътното платно

Във връзка с пътният инцидент, при който бус с ученици блъсна кон, ОДМВР София предприема бързи действия за гарантиране безопасността на движението в района. Припомняме, че към 22.30 часа на 9 май е имало сблъсък между ученически автобус и кон на главен път 1-6. Пътуващите в автобуса не са пострадали и след обработването на инцидента от полицейските служители са продължили пътуването си. След бързи оперативно-издирвателни действия е установен собственика на животното. Съставен му е акт.

С оглед подобряване на безопасността на движението и минимизиране на предпоставките за пътнотранспортни произшествия с безстопанствени коне или такива, оставени без надзор от собствениците им, са предприети действия за допълнителни обходи на района от полицейските наряди. Уведомени са и другите отговорни институции за предприемане на действия от тяхната компетентност.

Гражданите изразяват надежда, че този път ще бъдат предприети адекватни мерки спрямо безотговорните стопани на животните, които не за първи път ги оставят безнадзорно да се разхождат по пътищата. Безстопанствени животни всеки ден създават опасности за пътуващите от Златица към Панагюрище, от София за Бургас през Средногорието и през затворения златишки проход „Кашана“. Сигналите от граждани са многобройни, а в социалните мрежи почти всеки ден жители качват снимки на животни на пътя.