Община Челопеч с пешеходно предизвикателство – „Нестле за живей активно! 2021“

Община Челопеч отправят пешеходно предизвикателство към жителите и гостите на Средногорието! В рамките на Европейската седмица на мобилността любителите на планинските красоти и пътеки могат да се включат в специални маршрути из Стара планина и на поход-крос със силова тренировка по борба на открито на парк „Корминеш“!

Инициативата е част от националния конкурс „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2021“, който е мащабен дългосрочен проект имащ за цел да промотира физическата активност и балансираното хранене в България. Конкурсът цели да мотивира българските граждани и гости на страната да бъдат по-активни и да се хранят по-балансирано в ежедневието си през цялата година.

Мотото на тазгодишната Европейска седмица на мобилността е „Подобри своя рекорд! Ходи и бъди активен!“. Община Челопеч предлагат амбициозна пешеходна програма, стартираща с поход-крос и силова тренировка по борба на открито – на 16.09.2021 г. На 18.09.2021 г. ще се състои преход от пл. „Освобождение“ до обновения параклис „Света Троица“. На 20.09.2021 г. в 9.00 ч. активните жители на Челопеч и Средногорието могат да се включат в похода от пл. „Освобождение“ по еко пътека „Червени камик“.

На 22-ри септември 2021 г. пешеходното предизвикателство е с маршрут от чешма „Драганчовец“ до връх „Мургана“, като началото му е обявено за 10.00 ч. На 24-ти септември в 10.00 ч. стартира прехода от пл. „Освобождение“ до параклис „Света Богородица“, а на 25-ти септември е голямото предизвикателство – преход от пл. „Освобождение“ до връх „Кашана“ и връх „Свищи плаз“, чието начало е 08.30 ч.