Община Челопеч с грамота за подкрепа на младите таланти

На провелата се в град Правец научно-техническата конференция “Интелигентни градове и общини – визия за бъдещето”, Асоциацията на българските градове и региони връчи награда на Община Челопеч в категория “Развитие на млади таланти и изпълнители”!

От ОбА-Челопеч коментират в социалните мрежи получената висока оценка на АБГР:
„Нестихващата подкрепа, която оказва кмета на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков на съвременните български изкуствоведи не е останала незабелязана и наградата е съвсем логична и навременна. В продължаващата пандемична криза, когато един от най-потърпевшите сектор е именно културния, всяка една подкрепа към младите таланти и изпълнители е съществена за тяхното бъдещо успешно развитие“.

Културата винаги е била основополагаща за развитието на едно общество, тя е градивната, водещата сила, тя е тази, която изгражда един по-добър свят. Тя е цялостен модел на човешкото познание, комплект от споделени ценности, цели, поведения и практики, които изграждат общество на споделеността, на екипността, на развитието. В Челопеч основен приоритет за развитие на общината е именно културното многообразие и подкрепа на културните изяви, фестивали и събития. Залагайки на многопластовото културно развитие на челопешката общност, ОбА-Челопеч се стреми към европейско бъдеще не само на Челопеч, но и на регион Средногорие.