Община Челопеч се премести в новата сграда

На 25-ти юни 2018 г. в Челопеч официално бе открита новата общинска сграда, предназначена за общинската администрация. След известно забавяне поради технически въпроси, свързани със задълженията на ЧЕЗ относно осигуряване на електрозахранването, общинските служители вече обслужват челопечани в уютна съвременна среда, просторна и слънчева, като кабинетите на служителите са остъклени. По този начин се гарантира висока степен на прозрачност в работата на ОбА и кмет.
Много малко общини в България днес могат да си позволят да вложат общински средства за обособяването на нова административна сграда, а за общините от Средногорието това е мисия невъзможна. Те дори не могат да заделят средства за належащи основни ремонти, а в Община Златица дори не разполагат с цялостна общинска сграда, а плащат високи наеми за ползването на част от нея.
И докато в съседните на Челопеч общини няма изграден водопровод, канализация, камо ли улична настилка (Пирдоп, Златица), то малката средногорска община предлага на своите жители общинско обслужване на високо европейско ниво.
Да им е честита новата придобивка!

* * *

Идеята на кмета инж. Алекси Кесяков  да се измести администрацията в нова просторна сграда е от 2015 г. Той успява да я осъществи и по проект на инж. Тома Чакалов някогашния търговски комплекс на челопешката кооперация е преобразен в съвременна административна сграда.

След епични премеждия по осигуряване на ел. захранването на готовата сграда, въвеждането в експлоатация става възможно едва на 15 юни 2018 г.
Водещ на церемонията по тържественото откриване бе г-жа Калоянова – секретар на община Челопеч.

Приветствие към присъстващите поднесе  инж. Алекси Кесяков – кмет на Община Челопеч, в което благодари на своята съпруга за подкрепата и добрите идеи.

Послания в рими отправиха г-н Берберов и г-жа Николова. Момичетата от детска вокална група „Средногорски звън“ изпълниха химна на #Челопеч. Ключът на новата сграда официално бе връчен на нейния стопанин инж. Алекси Кесяков. Отец Недко Бръмбаров обслужи водосвет за здраве и благоденствие.

„Сън ли бе или химера?
Със акъл се прави кариера…
Кметството беше в два килера
и кабинчица за портиера.

А сега ви моля, погледнете!
С двете си ръце се прекръстете!
Злобата в боклука изметете
и сърцата с любов закичете.

Общината е за всички хора.
Без шофьор пътува асансьора.
Не се чува да бръмчи мотора…
Идва ми да хвръкна във простора“…

25-06.2018 г., Берберов