Община Пирдоп ще глобява с 500 лв. за изхвърляне на растителни отпадъци в контейнерите

Община Пирдоп пусна съобщение: „ВНИМАНИЕ! ЗАБРАНЯВА СЕ ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА КЛОНИ, ЛОЗОВИ ПРЪЧКИ, ГРАДИНСКИ И СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ ДО КОНТЕЙНЕРИТЕ! ДЕПОНИРАЙТЕ ГИ НА СТРОИТЕЛНОТО СМЕТИЩЕ!ГЛОБА ЗА НАРУШИТЕЛИТЕ: 500 лв.“. Същото бе публикувано и в официалната страница на общината във фейсбук, като предизвика множество коментари:

Mariq Marinova а когато във контейнера се изхвърля гюбре и слама от животни какво правим?

Ginka ItovaМоля, пояснете кое и къде е строителното сметище.

Райна ТошеваGinka Itova стройтелното сметище се намира над новия гробищен парк. Заплаща се такса само при депонирането на СТРОЙТЕЛНИТЕ отпадъци и ЗЕМНИТЕ маси. Биоразградимите /зелените/ отпадъци се депонират безплатно. (правописът е едно към едно)

Цветомира ВасилеваТа ние дори контейнер нямаме, ул. Паскал, а всеки минава от там за разходка по балкана. ПРЕКАЛЕНО Е.

Silviq PenchevaТова ли е строителното сметище,защото доста боклуци са изхвърлени по реката и нищо не се прави!

Silviq Pencheva
Роси Генчева Сигурно и се питаме защо има наводнения

Silviq PenchevaРоси Генчева и отрова и болест и каквото се сетиш просто убиваме природата

Райна ТошеваSilviq Pencheva Есента беше почистено речното корито с техника ,но хората не пазят и постоянно изхвърлят ….

Silviq PenchevaРайна Тошева да ако има камери там на моста след ракиджййника, ще се видят хората които изхвърлят и по солени глоби и нещата ще се оправят. А точно там боклуците седят от много време.

Zoya VarbanovaТа ние нямаме улица не да имаме контейнер.

Georgi MilevА защо не се сложат контейнери за тези отпадъци? Безумие е да вървят постоянно автомобили до сметището за строителни отпадъци. А и не всеки има възможност да ползва автомобил за изхвърляне на боклука.

Ивелин ИвановА бре Община Пирдоп вие не можете да хванете кой ви обръща бобрите в града, ще глобявате хората за неправилно изхвърлен боклук до контейнера или до него….. Успех

Maria IvanovaНе мисля,че това е разумно решение.Не всеки-най-вече пенсионерите, не могат да изкарват тези отпадъци от градините си на сметището.Нямат с какво да ги извозват.По добре би било да има определени места за изхвърлянето им,клоните да бъдат нарязани на по-къси парчета и навързани на връзки,г радинските отпадъци навързани на снопчета и в определен ден камиончето на Общината да ги извозва.Всяка година реката се почиства,но недобросъвестни граждани си изхвърлят отпадъците в нея и отново се замърсява,а сега с тази разпоредба мисля,че съвсем ще се замърси.

Georgi MilevРайна Тошева Защо трябва 100 автомобила да ходят в неделя (например) до сметището, вместо един камион да отиде два или три пъти в понеделник?