Община Пирдоп с УТОЧНЕНИЕ за масовата ваксинация в МБАЛ-Пирдоп – вече със записване?!

Преди минути Община Пирдоп публикува на фейсбук-профила си УТОЧНЕНИЕ: Във връзка с масовата имунизация срещу COVID-19, от МБАЛ-Пирдоп уточняват, че с цел по-ефективното разпределение на ваксината и оптимизиране работата на имунизационния кабинет, желаещите да се ваксинират могат да се обаждат за предварително записване на тел.: 0896 570 262.

Уведомлението е в противовес със съобщението от преди няколко часа, че ваксинирането ще е без записване. В повечето от разкритите имунизационни центрове в страната обявяват, че всеки желаещ да се ваксинира, може да го направи без записване. „Зелени коридори“ ще има и през седмицата.

На сайта на МБАЛ-Пирдоп не откриваме информация за организираното масово ваксиниране, което стартира вчера. Съобщение, че гражданите могат да се ваксинират в неделния ден в МБАЛ-Пирдоп сподели Община Пирдоп часове след началния час (8.00 ч.), като в дописката изрично се посочва, че: „Имунизациите се извършват с ваксината на „Астра Зенека”. Желаещите да се ваксинират могат да посетят кабинета без предварително записване“.

Разнопосочните съобщения на Община Пирдоп и липса на актуална информация на сайта на МБАЛ-Пирдоп затрудняват желаещите граждани, което може да откаже някои от тях да се ваксинират и с това да се забавят темповете в Средногорието.

Граждани задават и друг сериозен въпрос – защо в МБАЛ-Пирдоп има в наличност само от ваксината на Астра Зенека?: Todor IvanovЗащо само с Астра Зенека, аз искам на BionTech/Pfizer?

На въпросите на гражданите засега няма кой да отговори…