Община Пирдоп си променя сайта

Значителни промени е претърпял сайтът на Община Пирдоп. Доста по-трудно вече могат да се ориентират гражданите да открият информацията, която им е нужна. Много по невзрачен вид са избрали от ОбА-Пирдоп, за да преставят общината на интересуващите се от нейната дейност.

В категория Общински съвет липсват материалите за заседанията на ОбС-Пирдоп от месец юли 2019 г. до момента, в това число и от последната проведена сесия, от която отпаднаха повечето внесени докладни, в това число тези за заплащането на съветници и председател ОбС. Липсва и докладната записка, с която Ангел Геров си поиска 3600,00 лева месечно заплащане. Не е качено и предложението на Десислава Толинова за разпределението на съветниците по комисии, както и техните председатели, за да се проследи спазването на квотен принцип и да се добие представа за задкулисните договорки, които са протекли между представителите на БСП, ВМРО, ЗНС, ЕНП и СДС в местния парламент.

Въпреки, че има посочена връзка към старият сайт на Общината, той не функционира. За момента гражданите няма достъп до информацията, която съдържаше досега сайта на Пирдоп. На пръв поглед новото излъчване на пирдопския сайт е доста по-невзрачно от старото. „Новата премяна“ е доста елементарна и малко постна, но за сметка на това объркваща.

Какво наложи промяна на сайта на Община Пирдоп и колко струва това на данъкоплатците – предстои да разберем ако, разбира се, пирдопските властващи благоволят да се отчетат за направените нововъведения и мотивите, които са ги водили да го направят. Интерес буди и фирмата, която е избрана да го направи, както и дали е проведено обществено проучване на нагласите на пирдопчани – доволни ли са били от стария облик на сайта на Община Пирдоп, или са поискали нов такъв. А обществена поръчка дали е извършена?

Прозрачността в пирдопското управление продължава да бъде недостижим елемент от програмата за управление на новия стар кмет. За сметка на това преобладават публикациите относно неговото присъствие на различни мероприятия и раздаването на подаръци, купени с общински пари. Освен неговата стара снимка, в общинския пирдопски сайт все още липсват снимките на съветниците и председателя на ОбС, а измина повече от месец от тяхното избиране.

Пирдопският общински сайт преди нововъведенията:

Пирдопският общински сайт след нововъведенията: