Община Мирково с награда от Фондация „Годишни награди за пътна безопасност“

За осма поредна година Фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ отличи най-добрите инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия.

На официална церемония, организирана от фондацията бяха раздадени награди на отличили се общини в различни категории. Община Мирково бе отличена в категория: „Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации“.

Грамотата бе връчена на Цветанка Йотина – кмет на Община Мирково. Г-жа Йотина сподели пред присъстващите, че безопасността на жителите и гостите на Община Мирково е един от приоритетите в нейната управленска програма, като акцента на 2018 г. е подобряването на пътната безопасност в зоните с повишен риск на територията на общината.

По-значимите реализирани мерки, които да намалят до минимум възможността от възникване на инциденти са – Изработване на нов „Генерален план за организация на движението на територията на община Мирково“, цялостно асфалтиране на някои от ключовите улици, изграждане на хоризонтална и вертикална пътна маркировка, обезопасяване на опасните пътни участъци с т. нар. „легнали полицаи“, създаде се и се прие „Наредба за организация на движението на територията на община Мирково“.

Наградата бе връчена на г-жа Йотина от полковник Алекси Кесяков – секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.