Община Златица с награда за опазване на традициите

Община Златица бе удостоена с Грамота в категория „Традиционни празници и обичаи“ от Асоциацията на българските градове и региони. Грамотата е връчена за „високо ниво на организация и провеждане на културните прояви и празници в общината“.

Според ОбА-Златица тя е плод на усилията и професионализма на общинските служители, на активността на жителите на общината, на труда на самодейните колективи и техните ръководства, както и на партньорството с компаниите – Аурубис, Елаците-Мед АД, Дънди Прешъс Металс, които ежегодно осигуряват финансова подкрепа за провеждането на културни събития в Община Златица.

Събитието по награждаването се състоя в „Хайт реджънси“ – Правец, като на него присъстваха над 100 гости, между които, кметове, заместник-кметове, председатели на общински съвети, съветници, членове, партньори и приятели на Асоциацията участваха в конференция и съпровождащата я церемония, на която се раздадоха IX-те годишни национални награди на АБГР.

Годишните национални награди на Асоциацията за 2023 г. са обособени в 30 категории. Освен за успешно управление, общините бяха отличени за реализираните инвестиции в природата и хората; за развитие на спорта и младежките дейности; за запазване и популяризиране на културно-историческото наследство; за въвеждане на иновативни подходи в управлението на общината и други. Основният критерий на журито за определяне на призьорите е реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.

Събитието се организира в партньорство с Виваком!

Източник: Община Златица