Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров благодари на копривщенци за благородната инициатива

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров изпрати благодарствен адрес на СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица във връзка с благородната инициатива на учениците, техните учители, родители и съграждани за благородната инициатива, която те организираха в подкрепа възстановяването на белодробната болница в София.

В благодарственото писмо до директора на училището, Тодоров пише:
„Инициативите на Вашите ученици са пример за подражание и взаимопомощ.
Продължавайте да възпитавате доблестни граждани!
Вярвайте в доброто и добрите дела и нека заедно успяваме в благородните каузи!“

 

Припомняме, че в рамките на няколки дни съпричастните и всеотдайни ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица успяха да организират благотворителен базар-концерт, последван от две мероприятия, проведени на площад „20 април“ в центъра на града, в събота и неделя. Учениците успяха само за три дни да съберат 3966,00 лв. за възстановяване на белодробната болница на Софийска област, чиито управител е д-р Кирил Палавеев от гр. Копривщица. В инициативата се включиха още кмета на Община Копривщица Бойка Дюлгярова, председателя на ОбС-Копривщица Борис Подгорски и общинския съветник от ПП „ГЕРБ“ и учител в СУ „Любен Каравелов“ Стоян Павлов.

Събитията, посветени на възстановяването на „СБАЛПФЗ-София област” ЕООД ще продължат, като в тях отново ще участва духовият оркестър на СУ „Любен Каравелов“, детски танцов състав „Копривщенски богородички“ и танцов клуб „Кръшно хоро“. Предстои да бъде представена и театрална постановка от театралния самодеен състав към читалище „Хаджи Ненчо Палавеев“, на която желаещите могат да се насладят на 25-ти януари в салона на читалището.

Всеки, който желае да подкрепи благородната кауза на копривщенци за въстановяване на  „СБАЛПФЗ-София област” ЕООД, може да го направи като се включи с дарение в откритата за целта банкова сметка:
BG60CECB979010H1056402 – получател СБАЛПФЗ София Област ЕООД.