Областният управител Илиан Тодоров призова депутатите да се откажат от безотчетните си представителни разходи

Илиан Тодоров: Депутатите да се откажат от безотчетните си представителни около 2000 лева, които получават всеки месец

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров призовава народните представители да се откажат от безотчетните представителни около 2000 лева, които получават всеки месец. Според Тодоров в извънредно положение това би било най-логичното и морално решение.

“Като областен управител съм солидарен с решението на народните представители в извънредно положение държавните служители да не получават средства за представително облекло. Вярвам, че всеки от нас трябва в този тежък момент да даде своя принос, за да облекчи харчовете на държавата. Правителството взима достатъчно мерки, за да подкрепи социално слабите, бизнеса, да ограничи щетите за икономиката, още повече, че се очаква дефицит.

Извънредното положение изисква извънредни мерки, а какво по-редно от това депутатите да си гласуват и отпадането на тези около 2000 лв представителни, безотчетни пари.

Уважаеми, депутати, убеден съм, че нямате нужда от тези пари, тъй като сега пътуванията са ограничени, събиранията на много хора на едно място са забранени и не може да проведете срещи с многобройните си избиратели.

Помислете, ако за вас 2000 лв е нещо, получено над заплата всеки месец, то за много българи те може да са лекарства, животоспасяваща апаратура, дори и маски, за да се пазят.
Колко стрява един жест към народа? Убеден съм, че много повече от 2000 лева!”

Бъдете отговорни! Останете си вкъщи!