Ново улично осветление монтираха в Мирково, финансирано от Група ГЕОТЕХМИН

В края на месец юни улиците в село Мирково грейнаха с ново улично осветление. Жителите и гостите на красивото подбалканско село вече се радват на нови 520 LED/Лед лампи, които осигуряват по-добра видимост при осветяването на улиците и са с висока енергийна ефективност. Проектът е по инициатива на кмета на общината Цветанка Йотина и е реализиран от четирите дружества –  Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД, с подкрепата на Благотворителна програма „Българските добродетели“.

Модерните лампи притежават сертификат от най-високия клас за защита IP-65 и поражение на електрически ток I-ви клас. Гаранционният срок на новите енергоспестяващи тела е 5 години, а експлоатационният срок на светодиодите е 100 000 часа.

С реализацията на този проект вече всички осветителни тела в Мирково са подменени. През 2021 г., отново по Благотворителната програма на Група ГЕОТЕХМИН, нови лампи бяха монтирани първоначално на двете централни улици в с. Мирково – „Цвятко Караджов“ и „Александър Стамболийски“ и прилежащия площад „Разкола“, както и в цялото село Бенковски.

През настоящата година, в рамките на програмата на фирмите от Група ГЕОТЕХМИН, в Община Мирково се изпълнява и друг социално-значим проект за изграждане на музей на археологическа и етнографска експозиция „Мирково – Вчера и Днес“.

Благотворителна програма „Българските добродетели“ е създадена през 2018 г. по идея на проф. дтн инж. Цоло Вутов и дружествата Елаците-Мед АД, Геотехмин ООД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Програмата е за благотворителност и социална отговорност, поставяща си за цел доброволно подпомагане на различни значими за обществото каузи.