Нови конфликти в Златица

Работещите в детска градина „Вяра, Надежда, Любов“ град Златица са внесли Питане до Председателя на ОбС Асен Плахов и кметицата Магдалена Иванова във връзка с нерешения въпрос относно поста: Директор на детското заведение. Питането е подписано от 20 заинтересовани лица от ДГ „Вяра, Надежда, Любов“, като в него са поставени следните въпроси:

„1. Кога ще бъде обявен конкурс за поста Директор на Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“?

2. Има ли конфликт на интереси при назначаване на временно изпълняващ длъжността директор на ДГ „Вяра, Надежда, Любов“ – директорката на ДГ „Слънце“ в града?

3. Кога ще бъде взето КОМПЕТЕНТНО и РАЗУМНО становище относно ДГ „Вяра, Надежда, Любов“, след като г-жа Кметът няколко пъти в устни разговори обеща разрешаване на проблема?

Микроклиматът в детската градина е нарушен поради нетолерантното и крайно неуважително отношение към хората, работещи тук. Нарушаване на традициите, създаване на конфликти, липса на социални умения за управление и работа в екип.

Работещите в детската градина имат нужда от ръководител, който да ги подкрепя в изпълнение на стратегиите и политиките за развитие на детското заведение, неуронване на престижа, който има, отстояващ позицията на колектива за всеотдайна работа в интерес на децата и тяхното щастливо детство“.

Явно в Златица няма сфера, в която да не са създадени трайни конфликти и невъзможност за нормална работна среда. След сагата с училището, спиране тока на читалището, общинската сграда и изгонването на общинските съветници от заседателната зала, сега и детските заведения в града са изправени пред проблеми и не могат да изпълняват нормалните си функции, които са основни за общината – грижата за децата на Златица.

И отново всичко опира до ръководството на Общината, чиито капацитет за управление явно е крайно недостатъчен и вместо да решава проблеми, ги създава и задълбочава.

Причините за създалата се ситуция тепърва ще бъдат изяснявани, но в неформални разговори сред гражданите на града, се коментира хипотезата, че става въпрос за лично отношение и саморазправа във връзка с партийни пристрастия. Каква е причината ОДЗ „Вяра, Надежда, Любов“ повече от две години да стои без директор? На този въпрос предстои отговор да дадат общинските съветници от община Златица и кметицата Иванова.

Копие от питането на гражданите е изпратено и до РУО София област.