Николина Ангелкова на посещение в ДПМ и Аурубис

На 5-ти декември 2020 г. бившия министър на туризма, депутат от 44-то НС и координатор на ГЕРБ за Софийска област Николина Ангелкова, придружена от инж. Алекси Кесяков – координатор на ГЕРБ за Средногорието и кмет на Община Челопеч, посети местния голям бизнес, за което съобщи лично в своя фейсбук-профил:

Николина Ангелкова, д-р инж. Илия Гърков и инж. Алекси Кесяков

„Обсъдих бизнес средата, инвестициите и възможностите за запазване на работните места в района на Средногорието с мениджмънта на „Дънди Прешъс-Металс“ и „Аурубис България“. Двете компании са сред най-големите работодатели в София област с последователна политика за социална ангажираност в региона, за което изразих адмирации като координатор на ГЕРБ за София област.

В разговора с Илия Гърков – вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“, Канада и изпълнителен директор за България, отговарящ за дейностите в Челопеч и Крумовград, бе подчертано, че основно е здравето на хората и затова компанията прилага стриктно всички противоепидемични изисквания. Изтъкнах, че правителството начело с Бойко Борисов успоредно със здравните, работи по план за преодоляване на икономическите последици от пандемията, предизвикана от COVID 19. Последното решение в тази посока е възможността българският бизнес да отложи плащането на лихви по кредитите в следващите месеци. Дадох пример и с мярката 60:40, която е насочена към запазването на работни места“.