Никола Ранчев от Златица е част от ФК Национал (София) и има завоювани над 20 футболни медала

Десетгодишният футболист от Златица Никола Ранчев е носител на над 20 медала от различни национални и международни футболни първенства. Неговата спортна кариера стартира от Пирдоп и Челопеч, откъдето е привлечен в столичния ФК Национал.

Никола е упорит и целенасочен играч, който от малък си е поставил цели и усилено работи за тяхното постигане. Денят му е наситен с учене и тренировки, но това не му пречи да бъде един от най-добрите футболисти в своя отбор и да завоюва различни отличия. Любимият му номер е 29 и за него той е много специален. На въпрос защо е избрал точно 29, Никола обяснява: „Номерът е 29, защото кака е родена тогава. Аз много обичам кака и реших да направя така, че номера, с който играя да е именно нейната рождена дата”. За него 29-ти номер му носи късмет и сестра му по този начин е винаги с него – докато играе и печели!

Треньори на Никола във ФК Национал са Калоян Зарчов и Ганчо Проданов, на които родителите му Пламен и Светла Ранчева благодарят за усилията, които полагат, за да може той да се развива успешно във футбола.

Никола Проданов ексклузивно пред списание „Средногорски БАГРИ”:

https://www.facebook.com/946972268686669/videos/243225817527082