На 50 метра от златишкото „Кър чешме“ – жестокост с куче

Загрижени граждани от Златица сигнализират в социалните мрежи за поредното зверско отношение към животни в община Златица и за опасността да пламне зараза около емблематичната иначе „Кър чешме“, наскоро облагородена, от която много хора си наливат вода за пиене, защото тази от златишките чешми е силно замърсена и мирише на тиня и стари етернитови тръби.

Стефан Делийски е публикувал снимка на умряло куче, около врата на което има завързан сезал, а тялото му е кожа и кости с коментар: „Само на 50 метра от тук си играят две деца. 50 метра от Кър чешма.
За пореден път средногорието доказва колко негодно е за 21-ви век.
Заслужавате си положението. Точка.“. Публикацията предизвика възмущението на гражданите от безотговорното отношение на институциите община и от жестокостта на сторилите това.

М. Йосфова: Ей как може такова нещо, хората нямат срам, който го е направил е срам да се нарече човек.
I. Kantchev: Срам и позор Не очаквах че в средногорието може да има такива изроди.
Е. Svilenova: Има и то много!За пореден път липса на всякакви институции.Редовно по центъра на града се натъквам на трупове на котки и кучета. Кога ще се спре това?
I. Stoyanova: Дори и да е починало по друг начин – предполагам гладуване, не му е там мястото. А за хапането на деца , това си е изцяло вина на човека, който изхвърля домашния си любимец и мерките, които не се предприемат за прекратяване на размножаването му.

Не става ясно откога стои убитото куче там, дали някой от Община Златица се е погрижил да отстрани опасния за гражданит труп, или се чака да пламне някоя епидемия и зараза?!