На 1-ви юни отварят ДГ „Българче“ в Антон

Детска градина „Българче“ – село Антон отваря и започва отново да приема деца от 01 юни 2020 г. /понеделник/, съобщават от Община Антон.

Отварянето на детската градина ще стане при строг контрол и хигиенни мерки. Температурата на всяко дете ще се мери на входа на учебното заведение. Родителите ще подписват декларации за съгласие и ще трябва да уведомяват персонала на детската градина за състоянието на детето им, както и ако те проявят симптоми на някакво заболяване.

За отсъстващите деца няма да се изисква задължителната медицинска бележка. Ще се увеличи и интервалът за оставяне и вземане на децата. Ако се установи случай на дете с COVID-19 в дадена група, то тя ще бъде поставена под карантина. В зависимост от контактите на детето, може да бъде поставена под карантина и цялата детска градина. При това условие, за периода от 14 дни, няма да се приемат нови деца, ще се изследват и тези, които са били в контакт с болното дете.

Няма да се провеждат тестове за прием на първокласници. По-голямата част от времето, ако не вали, децата ще прекарват навън.

Бъдете здрави!

АНДРЕЙ СИМОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА АНТОН