На тържествена церемония връчиха дипломите на зрелостниците от ЧПГЧО „Челопеч“

На 30-ти юни 2020 г., на тържествена церемония провела се на парк „Корминеш“, бяха раздадени дипломите на зрелостниците от ЧПГЧО „Челопеч“. Абитуриентите получиха своите удостоверения за успешно завършено средно образование лично от д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „ДПМ – Челопеч“, инж. Алекси Кесяков – кмет на Община Челопеч и директора на учебното заведение Николай Кръстев.

„Днес е денят в който нашите ученици поставят основите на бъдещето! Днес отбелязваме раздялата на дванадесетокласниците с Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч“. Искрено желаем „На добър час“ и нека успеят да изпълнят всичките си мечти, да постигнат и най-високите цели, които са си поставили и да имат безброй мигове, изпълнение с щастие и усмивки, защото последният училищен звънец за тях вече удари!“… С тези думи стартира тържеството, изпълнено с усмивки и много гордост от постигнатите от Випуск 2020 високи резултати.

Приветствия към учениците, техните учители и родители, гостите на тържеството, поднесоха инж. Алекси Кесяков и д-р инж. Илия Гърков.

Цветина Георгиева и инж. Алекси Кесяков

инж. Алекси Кесяков:
Искам да ви пожелая успех оттук насетне, да ви припомня, че не трябва да забравяте вашето училище, вашата гимназия, защото определено тя ви дава наистина един добър старт в живота. И, разбира се, да ви пожелая да бъдете силни. Какво означава това? Не просто наистина да сте силни пред другите, а да имате силата, когато паднете, да се изправяте. Пожелавам на всички ви да нямате такова падане, от което да не можете да се отърсите.
От името на община Челопеч искам да наградим с почетния си плакет Цвети (Цветина Георгиева – бел. ред). Тя е отличник на нашата гимназия. А нашата гимназия е отличник на София област. Преди малко се чух и с Началника на Инспектората на София област, която чрез мен ви изпраща своите поздравления за успехите, които постигнахте. И за това, че наистина изведохте гимназията в Челопеч на призовото място. Благодаря още веднъж! А за Цвети този плакет специално, защото такива като теб заслужават уважение и признание.
Успех на всички!

С изпълнени с гордост думи се обърна към зрелостниците и директора на ЧПГЧО „Челопеч“ Николай Кръстев, пожелавайки им да продължат с крилете си да покоравят и осмислят света. Убеден в техните безкрайни възможности, той не пропусна да похвали не само отличниците на випуска, но и всички абитуриенти благодарейки им за усърдието, ентусиазма и творчеството, което са вложили в своето обучение в гимназията, пожелавайки им попътен вятър и смелост да продължат да бъдат себе си – непримирими, неотклонно вървейки напред – към успехите, които им предстоят!

д-р инж. Илия Гърков, инж. Алекси Кесяков, г-н Николай Кръстев

д-р инж. Илия Гърков:
Аз също искам да ви поздравя от мое име и от името на ръководството на „Дънди“ за успехите, които постигнахте. Тази година е много по различна от всички останали години и вие сте един по различен випуск от всички останали. Вие не сте Ковид-19 випуска, а вие сте специалният випуск, който успя въпреки премеждията да постигне едни изключителни резултати. Да станете № 1! Бъдете здрави и успех!

Цветина Георгиева И Ева Панкова произнесоха слово от името на всички абитуриенти.

Николай Кръстев – директор на ЧПГЧО „Челопеч“

Цветина Георгиева получи и учредената от бивш възпитаник на гимназията наградия и стипендия, връчена ѝ от неговата сестра. „На 19 години Цвети постигна всичко, каквото можеше да бъде постигнато и аз съм сигурен, Цвети, че и да забавиш темпото пак ще си първа!“, се обърна към Цветина Георгиева директорът Кръстев, като разказа как е създадена стипендията:
„Преди години при нас дойде един много преуспял човек, тръгнал от Челопеч, минал през научните среди в София, стигнал до Съединените щати и позицията преподавател – професор в университет. И за да отдаде заслужена почит на своя път и на тези, които са го подкрепили в началото, той учреди една награда – стипендия, наричаме я по различен начин, която да бъде връчвана на най-успешния наш ученик от зрелостниците.
Обикновено, в края на учебната година с колегите правим гласуване на кого да я присъдим. Тази година обаче, с това, което направи Цвети (последната и предишните), просто ни лиши от удоволствието да кажем последната дума, защото тя я беше казала предварително.
Наградата, учредена от семейство Данчеви, от проф. Данчев, ще бъде връчена от неговата сестра г-жа Василева на Цветина Георгиева! Предполагам, че всички сме единодушни, че това е човекът, който трябва да я получи. Благодаря Ви!“

След множество ръкопляскания, предаване на училищното знаме, сълзи на радост и тъга, балони и попътен вятър в платната на нашето по-добро Бъдеще, абитуриентите от ЧПГЧО „Челопеч“ продължиха своето мило празненство с танци, усмивки и ведро настроение, заобиколени от приятели, близки, учители и родители!

НА ДОБЪР ЧАС!