На кино от вкъщи. “Аурубис България” подкрепя филмовия фестивал за европейско документално кино Master of Art

Компанията осигурява билети за онлайн прожекциите на служителите си

За втора поредна година „Аурубис България“ е партньор на филмовия фестивал за европейско документално кино в областта на изкуствата Master of Art. В програмата на кинофестивала се включват над 25 пълнометражни и 14 късометражни филма. Тазгодишното издание ще се проведе два пъти: онлайн, до 30 април и прожекции на живо през есента. Мотото на фестивала е „Прегърни изкуството“.

Голямата награда за най-добър филм ще бъде връчена от името на „Аурубис България“: Master of Art Aurubis Award.

ЖОАН ФОНТКУБЕРТА ОСТАНКИТЕ ОТ ФОТОГРАФИЯТА

“Аурубис България” закупува билети за онлайн прожекциите на всички служители, които желаят да посетят виртуалното издание на фестивала през април. Филмите могат да бъдат гледани чрез онлайн платформата Нетера на адрес: www.neterra.tv.

Създател на Master of Art е журналистът, режисьор и продуцент Найо Тицин. Програмата е съсредоточена върху филми на независими продуценти и режисьори в категориите „Архитектура и дизайн”, „Изкуство и деца”, „Съвременно изкуство”, „Кулинарно изкуство”, „Изобразително изкуство и фотография”, „Литература”, „Музика и танц”, „Театър и кино”.

ТРИ СЕЗОНА НА НАПОЛЕОН САРОНИ

Фестивалът се организира с подкрепата на „Аурубис България“, Националният дворец на културата, посолства и международни културни институти, Националният филмов център, Фондация „Америка за България“, Програма „Култура“ на Столична Община.

В рамките на Master of Art премиера ще направят две филмови продукции, дело на български автори. Режисьорът Мария Николова представя картината на художника Франц фон Щук „Луцифер“ с филма „Луцифер“. Дебют прави и „Стихията Медея“ на Найо Тицин, филм за създаването на театралния спектакъл „Медея“. „Азбуката на Грийнауей“, отличен с наградата Master of Art Aurubis Award за най-добър филм на фестивала през 2019 г., също ще бъде част от онлайн селекцията.

Цялата програма на онлайн изданието на фестивала може да се намери на сайта neterra.tv и в страницата на „Master of Art“.

Информация: „Аурубис България“ АД – Пирдоп