Нарушители на пътя са задържани от служители на РУ-Пирдоп и РУ-Костинброд

Около 14.35 часа на 3 декември, на кръстовището на улиците „Княз Момчил Пирдопски“ и „Тиньовец“, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Форд Фокус“. 60-годишният пирдопчанин зад волана бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 2.16 промила алкохол в пробата му. Срещу нарушителя е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Минути след 20 часа снощи, в Костинброд, полицейски екип предприел проверка на товарен автомобил „Лексус“, управляван от 59-годишна столичанка. Водачката е задържана за срок до 24 часа, след като при тестването й за употреба на алкохол, дрегерът отчел 1.91 промила. Срещу нарушителката е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Малко преди полунощ и втори нарушител на правилата за движение по пътищата попаднал в полицейския арест. В с. Голяновци униформените извършили проверка на лек автомобил „БМВ“, в хода на която установили, че 24-годишният водач от с. Волуяк шофира без СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.3 от НК.