Народните представители на Софийска област (26 МИР) в 45-то НС

Централната избирателна комисия обяви имената на новите 240 народни представители в 45-то Народно събрание. За Софийска област (26-ти МИР) 8-те народни представители бяха избрани от 251 кандидати, които се състезаваха от различни листи. Те са:

ГЕРБ-СДС

ГЕРБ-СДС: Младен Маринов, Валентин Милушев, Николина Ангелкова. Чрез преференциален вот Валентин Милушев размести листата на ГЕРБ-СДС за 26-ти МИР и се нареди на второ място, измествайки Ангелкова. Младен Маринов е бивш вътрешен министър, Николина Ангелкова – бивш министър на туризма, Валентин Милушев – досегашен депутат от 26-ти МИР, родом от Самоков, завършил НСА, спец. „Треньор по ски алпийски дисцилини“.

Кръстев, Георгиев – ИТН

„ИТН“: Георги Георгиев, Никола Кръстев. Георги Георгиев е координатор на ИТН за Софийска област. Никола Кръстев – син на собственика на фирма „Олинеза“ – Никола Кръстев, който водачката на листата за 26-ти МИР в листата на ИТН Виктория Василева се опита да извади от листата, но не успя. Същата е изявила желание да стане депутат от друг избирателен район, като по този начин влиза третия от листата – Никола Кръстев.

Ченчев – БСП, Симидчиев – ДБ-Обединение, Енчев – ДПС

„БСП за България“: Иван Ченчев, досегашен депутат от БСП, журналист.

ДБ-Обединение: Александър Симидчиев – пулмолог в МВР-болница, преподавател в Пловдивския медицински университет. Председател на сдружение „Въздух и здраве“.

ДПС: Цветан Енчев – началник на Политическия кабинет на Министъра на околната среда и водите от 2013 до 2014 г., магистър по право към СУ „Св. Климент Охридски“.