Най-малките жители на Антон се включиха в инициативата „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН

На 12 април в община Антон се проведе поредната инициативата на Група ГЕОТЕХМИН „Нашето зелено утре“. В двора на ДГ „Българче“, най-малките жители на красивото подбалканско село бяха изключително радостни, тъй като за тях бяха подготвени цветя, които те самите да засадят и да отглеждат.

Това се случва благодарение на компаниите от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг, които осигуряват средства за озеленяване на градската среда и биоразнообразието в общините от Средногорието и Етрополе. Проектът е част от Благотворителна програма „Българските добродетели“.

Кметът Андрей Симов бе създал отлична организация за засаждането и отправи благодарности към ръководствата на дружествата дарители за инициативата. „За мен е изключително удоволствие на приветствам „Нашето зелено утре“ в община Антон. Днес сме се събрали в двора на детската градина именно защото чрез подкрепата и на Елаците-Мед днес дворът изглежда по този начин, като сме осигурили добри условия за игра на нашето най-голямо богатство – децата на Антон. Инициативата е допълнение към това, което съвместно осъществяваме, като местна власт и големия бизнес от Средногорието, а именно добри условия за живеене на нас и нашите деца“, каза г-н Симов.

От своя страна д-р инж. Ивайло Николов, Генерален директор на Елаците-Мед сподели: „За нас е удоволствие да бъдем днес сред вас и да дадем старт за поредна година на проекта „Нашето зелено утре“. Един от нашите основни приоритети е именно да облагородяваме районите, в които живеят нашите служители и по този начин да се подобрява и качеството на живот. Днес ще засадим фиданки и в двора на детската градина, като по този начин ще дадем добър пример и на бъдещето поколение на Антон за отговорно отношение и грижа към природата. Освен това искаме да им покажем, че когато работим заедно, всяка кауза е постижима, а това е от полза за цялата общност“, каза д-р инж. Николов.

„Виждам, че децата с огромно желание очакват да засаждат, може би своите първи цветя, за които да се грижат. Пожелавам им да продължават все по-често да го правят, а от наша страна винаги ще имат подкрепата, като един от големите работодатели в района на Средногорието“, допълни инж. Стоил Димитров, генерален директор „Производство“ в Елаците-Мед.

След засаждането в ДГ „Българче“, екипите се отправиха и към останалите места, които бяха облагородени с общо 34 дървета от видовете червена фотиния и японска вишна, 19 туи и общо над 160 броя мушкато и рози в парковата зона около река Дълбок, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, както и северния вход на село Антон.