Над 500 кг. капачки за бъдеще събраха „Елаците-Мед“

На 23 април на площад „Княз Александър I Батенберг“ в гр. София, се състоя поредното мащабно събитие, където хиляди хора от различни краища на България предадоха събраните капачки. Служители от „Елаците-Мед“ също бяха там и доставиха капачки за каузата на организаторите от „Капачки за бъдеще“.

Служителите на Елаците-Мед АД се включиха с ентусиазъм и отговорност в националната кампания в помощ на новородените и повече от година събират капачки, за да подпомогнат каузата. За целта на територията на двете производствени площадки на дружеството – Рудодобивен и Обогатителен комплекс, са разкрити два пункта, където са поставени специални контейнери във формата на логото на Елаците-Мед АД за събиране на капачки. Събраното количество капачки от Елаците-Мед АД надхвърля 500 кг.

Кампанията Капачки за Бъдеще, в която всеки, който желае може да участва и така да засвидетелства своята съпричастност допринася за закупуването на ценна апаратура и линейки за най-малките герои –недоносените деца. Именно това е и целта на благотворителната инициатива, в рамките, на която за последните шест години постигнатите резултати са впечатляващи.

От 2017 г. до момента са дарени 22 кувьоза, 4 детски линейки и още над 40 медицински уреда. Закупена е и първата планинска линейка за тежки терени. Подпомогнати са 40 болници в цяла България, спасени са над 1000 детски живота и са рециклирани над 1 000 000 кг пластмаса.

„Служителите на Елаците-Мед АД, като част от компания с висока социална отговорност, ще продължат да подкрепя националната инициатива – „Капачки за бъдеще‟ – защото „Заедно можем повече“!

Благодарим на всички колеги, които допринесоха със своята ангажираност и съпричастност за успеха на инициативата!“, споделиха от ръкодството на компанията!