МС отпусна средства на Община Златица и Община Мирково

С постановление на Министерски съвет бяха подкрепени общини от Софийска област. В селата Църквище, Карлиево и Петрич от община Златица ще бъдат реконструирани централните части и прилежащи зелени площи на обща стойност 880 хиляди лева. В бюджета на Община Мирково ще бъдат преведени 2 500 000,00 лв., от които за ремонт на пътища са предназначени 1 500 000,00 лв., а 1 000 000,00 лв. са предназначени за реконструкция и благоустройство на централната част на село Мирково.

Община Ихтиман получава средства по сметките си, за да ремонтира уличната си мрежа. Община Костенец ще ремонтира ул.“Стефан Караджа“, заедно с прилежащия й водопровод и ул.“Самуил“ в курорт „Вили Костенец“. В град Костенец ще бъде изградено многофункционално игрище за волейбол и тенис.

В община Самоков ще бъде ремонтиран водопровода в кв.15 и кв.205 в града и ще бъдат ремонтирани централния площад и улици в с.Драгушиново. Община Своге ще има възможност да ремонтира ул. „Искър“ в с.Гара Бов и ул.“ Прокопаник“ в с. Томпсън. Община Сливница ще ремонтира ул. „Алеко Константинов“ и ще изгради нов пазар в града.

С отпуснатите средства община Ботевград ще ремонтира МБАЛ Ботевград. Община Долна баня ще ремонтира централната си улица. Община Драгоман ще ремонтира улица „Захари Стоянов“, заедно с прилежащия й водопровод. Също така ще бъдат ремонтирани ул.“Св. Иван Рилски“ и ул.“Васил Левски“.

Община Елин Пелин ще реконструира водопроводната мрежа на с.Нови хан. Община Етрополе ще ремонтира уличната си мрежа и ще коригира коритата на р. Ябланица и р. Стара река.

Източник: Васил Цветков, народен представител ГЕРБ